Malzemeler

4 adet lavaş ekmeği – tortilla
6 adet tavuk göğüs bonfile(julyen doğranacak)
8-9 adet kornişon salatalık turşusu
2 diş sarımsak
Arzu edilen miktarda mantar
3 adet kuru soğan
Ketçap, Mayonez
2 adet kırmızı biber
Zeytinyağı, tuz, karabiber, pulbiber, kekik

Kaşar

Marine Sosu İçin Malzemeler

1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber (Tavuk göğüsleri bu sos ile marine edilerek 3 saat dinlendirilmesi gerekir)

Hazırlanışı

Marine edilmiş tavuklar dinlendirildikten sonra bir tavaya zeytinyağı ekleyin. Isınınca tavukları ekleyin. Suyunu bırakıp kavrulduktan sonra mantarı, biberi, soğanı, dövülmüş sarımsağı ekleyin. Sebzelerde piştikten sonra altını kapatın. Biraz soğutun lavaş ekmeğe tavuklu malzemenizi serpin. Üzerine ince ince doğranmış kornişon salatalık turşunuzu ve rendelenmiş kaşarı isteğe göre ketçap ve mayonez ekleyip dürüm şeklinde sarın tost makinasında kaşar eriyene kadar ısıtın ve servis edin.

Afiyet OLSUN!